WordPress

Sidan bglandin.se är byggd med publiceringsverktyget WordPress, ett modernt sätt att skapa webbsidor med fokus på utseende, webbstandard och användarvänlighet. För att kunna installera WordPress på ditt webbhotell krävs att det finns stöd för programmeringsspråket php och databasen MySQL, vilket dom allra flesta webbhotell har.

WordPress - Sverige

Antalet sidor som byggs med WordPress ökar hela tiden och idag 2011 räknar man med att 10 % av alla sidor på internet är skapade med publiceringsverktyget WordPress. WordPress är det perfekta verktyget för både privatpersoner och företag, programmet är dessutom gratis. Den svenska versionen av WordPress kan laddas ner här.

Det finns en mängd färdiga tema och många plugins att ladda ner till WordPress, som tillfredställer de flesta behov. Ett tema bestämmer mycket av utseendet på sidan och gör att man kan få det utseende man önskar, många av inställningarna kräver inga programmeringskunskaper medan en del andra kräver ändringar i CSS-mallen.

Till sidan bglandin.se har jag använt det fria temat Mystique, som anpassats en hel del. Mystique kan laddas ner här och där kan du också se hur temat ser ut i original. Alternativt kan temat laddas ner direkt från författarens sida. Det finns också tema man betalar för att använda och dom är ibland mer anpassade.

En plugins utökar funktionerna i WordPress och det finns plugins som gör det mesta man kan tänka sig. Den som är duktig i programmering kan skriva egna moduler och skapa egna tema. I dagsläget finns det mer än 17 000 gratis plugins och över 1 400 gratis tema!

bg photo använder WP Minify för att optimera laddningen av sidan. WP Minify komprimerar skript och stilmallar så sidan laddas snabbare. Jag upplever att komponenterna på sidan laddas mer ”samtidigt” med denna plugin. Här finns fler plugins av samma författare och här finns artiklar av författaren.

Jag har stor erfarenhet av att installera och anpassa WordPress. Vill du ha hjälp att installera och konfigurera programmet efter dina behov? Kontakta mig så hjälper jag dig starta upp din sida med WordPress mot en skälig ersättning.

« Navigera på sidan