Tidigare foto

Några exempel på olika projekt jag fotograferat tidigare. 

 
Fåglaviks Glasbruk från framsidan 2007

Fåglaviks Glasbruk från framsidan 2007

Jag dokumenterade ingående Fåglaviks Glasbruk under 2007, strax innan man jämnade det med marken september/okotber 2007. Det en gång så stolta och mycket kända glasbruket längs västra stambanan hade en storhetstid men låg under många år i ruiner och till slut begravde man det under jordmassor. En kulturepok gick i graven.

 
Ostindiefararen Götheborg tillbaka i sin hemmahamn

Ostindiefararen Götheborg tillbaka i sin hemmahamn

Ostindiefararen Götheborg gjorde en långresa till Kina under 2007 och återkom till sin hemmahamn i Göteborg under stor uppmärksamhet 070609. Massor av människor välkomnade båten när den la till vid Bananpiren, som numera förvandlats till en racingbana för bilar.

 
Drömmarnas kaj - Gullbergsvass

Drömmarnas kaj – Gullbergsvass

Drömmarnas kaj kallas ofta kajplatserna längs Gullbergsvass. Där har en mängd äldre fartyg i olika faser av renoveringsstadier funnit sin hemvist, en del kanske också sin allra sista destionation innan de upphör att fungera som flytetyg. Båtarna renoveras av hängivna och engagerad personer som drömmer om att tillsammans med sina båtar åter få känna saltstänkt vindar på mer eller mindre vida hav. För en del kanske drömmen stannar vid att vara just en dröm men under tiden vårdar man sina klenoder med olika mått av engagemang. En del av fartygen fungerar också som bostäder åt sina hängivna ägare.

 
Novemberkåsan 20071201

Novemberkåsan 20071201

Novemberkåsan 2007 gick i trakterna av Trollhättan på snö- och tjälfria marker. Jag fotograferade i stort sett samtliga förare på SS3 som gick 071201 Det var ett litet vattenhål åkarna skulle passera och undan för undan blev det allt mer och mer vattensjukt eftersom det inte fanns någon tjäle i marken.