Foto 2010

Under 2010 fotograferade jag många olika event och här kommer ett urval. De kompletta bildserierna kan du se här. 

 
Lejonruset 2010

Lejonruset 2010

Under december har jag bl.a. fotograferat Lejonruset . Lejonruset är en ny tävling som går i direkt anslutning till Lejonkulan i Laggerebacken strax utanför Alingsås. Tävlingen anordnas av Military Fitness Sweden och är en enorm kraftmätning. Man springer så många varv man orkar under 90 minuter på en mycket starkt kuperad bana på cirka 3 km och passerar ett antal hinder. Banan är bitvis så brant att jag endast med svårighet kan gå där! Det är inte utan att man är full av beundran för alla dom som orkade springa runt banan under de 90 minuter tävlingen pågick. Runt Lejonkulan kommer en Lejonborgens träningsanläggning byggas upp för träning i Military Fitness.

 
Ljus i Alingsås 2010

Ljus i Alingsås 2010

Under november fotade jag en hel del bl.a. Lights in Alingsås som är en mycket uppskattad årligt återkommande ljussättning av olika objekt i staden. Ljussättningen sker av speciellt inbjudna ljusdesigners och har hållit på i tio år nu. Man ljussätter olika byggnader eller objekt i Alingsås på ett fantasifullt och effektfullt sätt och Lights in Alingsås har blivit väldigt berömt för detta. De olika objekten bidrar starkt till trivseln och lyser upp staden på ett positiv sätt under oktober. När ljussättningen släcks efter drygt en månad är det många som saknar de upplysta objekten. Bilderna från Lights in Alingsås är fotograferade sista natten innan installationen plockades ner.

 
Hjulets dag i Gräfsnäs 100606

Hjulets dag i Gräfsnäs 100606

Hjulets dag i Gräfsnäs 100606 är en stor tillställning för alla som är intresserade av olika former av fordon i natursköna Gräfsnäs. Man kan ta sig ditmed Anten Gräfsnäs Järnväg och uppleva en resa i tiden. På hjulets dag visas både bilar, motorcyklar, traktorer och mycket annat.

 
Hammarkullenkarnevalen 2010

Hammarkullenkarnevalen 2010

Hammarkullenkarnevalen 2010 är en av årets höjdpunkter med sitt mångkulturella fyrverkeri av inslag. Sjävla karnevalståget innehåller ett fyrverkeri av färgsprakande aktörer akompanjerade av rytmiskamedryckande musik. Förutom karnevalståget finns en uppsjö av olika knallar och på uppträdande på stora scenen av bl.a. de olika karnevaltågsdeltagarna. Jag rekommenderar alla ett besök på Hammarkullenkarnevalen det är en riktig höjdare och jag gör allt för att inte missa den.

 
Ramona Karlsson i Kullingstrofén 2010

Ramona Karlsson i Kullingstrofén 2010

Kullingstrofén 2010 är en annan av årets höjdpunkter. Tävlingen har anrika traditioner och går i trakterna runt Herrljunga. Tävlingen har en mängd klasser från veteranklasser till dagens mer extrema fyrhjulsdrivna fartvidundren. På bilden syns en av de kvinnliga förana Ramona Karlsson i den Barbiesponsrade bilen.

 
Linda Bengtzing i Alingsås 100905

Linda Bengtzing i Alingsås 100905

Linda Bengtzing gjorde ett uppträdande hos Bil-Nilsson i Alingsås 100905 i samband med ett försäljningsevent där.

 
Micke Westerlund MC-uppvisning 100905

Micke Westerlund MC-uppvisning 100905

Micke Westerlund gjorde en fantastisk mcuppvisning hos Bil-Nilsson 100906 där han tycktes upphäva tynglagen med sin makalösa uppvisning.

 
Sidvagnscross på Holbanan 100522

Sidvagnscross på Holbanan 100522

Sidvagnscross på Holbanan 100522. Förarna körde runt på crossbanan som om det vore en vanlig crosscykel. Man hoppade obekymrat och körde om varandra på ett imponerande sätt.

   
Quadcross på Holbanan 10522

Quadcross på Holbanan 10522

Quadcross på Holbanan 100522. De små fyrhjulsdrivna motorcyklarna körde så det stod härligt till, man flög friskt över hoppen och satsade för fullt.