Prestanda

Jag har haft mina webbsajter hos Binero under lång tid och sajterna låg där redan på den tiden företaget hette Aleborg. Efter en längre tid med prestandaproblem hos Binero har jag bestämt mig för att till slut flytta bglandin.se till 7star.se. Trots upprepade försök under mer än ett års tid att påtala detta till den visserligen alltid lika trevliga personalen har ingen förändring i prestanda kunnat noterats. Det ligger förmodligen utanför personalens möjligheter och handlar säkert om de beslut företaget väljer att ta.

Web Hosting Performance

Web Hosting Performance

Oberoende mätningar visar också att Binero är mycket långsammare än de bästa och i dagsläget är 7star.se och Manufrog bland de bästa webhotellen man kan välja. Det gäller framför allt webbsidor som är databasbaserade som t.ex. WordPress och Joomla och med tanke på att allt fler sidor skapas i WordPress är det i realiteten ett stort problem. WordPress är i dag det i särklass vanligaste sättet att skapa en hemsida. Jag har installerat min fotosajt bglandin.se både på Manufrog och 7star.se och där fullkomligt flyger allt fram! De flesta operationer går ca 10 ggr fortare på t.ex. 7star.se än på Binero!

Tidigare drogs Binero med problem kring sin lagringslösning och stort hopp sattes till att prestandaproblem skulle lösas när det nya lösningen var installerad men dessvärre blev det bara en marginell förbättring. Oberoende mätningar, som jag följt under de senaste åren, visar tyvärr att prestanda hos Binero ligger långt efter de bästa. Andra stora webhotell dras förvånansvärt nog också med samma prestandaproblem! Vill man ha generösa lagringsutrymme och en mycket trevlig och vänlig personal är dock Binero ett utmärkt val men man har långt kvar när det gäller att leverera prestanda. Allt annat som kontrollpanel m.m. fungerar på ett mycket smidigt och enkelt sätt men när man inte kan leverera prestanda blir det tyvärr ändå till ett problem.

Web Hosting Benchmark är en utmärkt sida som talar sitt tydliga språk när det gäller prestanda hos olika webhotell och mätningarna har sett likadant ut under mer än ett års tid. En annan sida som talar samma tydliga språk är Web Hosting Performance, där finns numera även 7star.se med och resultatet ligger dom allra bästa och Manufrog ligger också väldigt bra till i alla testade parametrar.

Pingdom Website Speed Test

Pingdom Website Speed Test

En bra sida för att undersöka hur lång tid det tar att ladda en sida är Pingdom Website Speed Test där man kan mäta hur lång tid det tar att ladda sidan och se vad det är som tar tid. Fotosajten bglandin.se laddas på under 2 sekunder när den installationen ligger på 7star.se men på Binero varierar tiderna väldigt mycket och det är inte ovanligt att det tar 10-15 sekunder bara för att ladda förstasidan. Att bläddra mellan sidorna när sajten låg hos Binero tog tyvärr också onödigt lång tid men hos 7star.se är responsen omedelbar! Förmodligen är det ett pris man får betala för det mycket generösa lagringsutrymmet som Binero erbjuder.

Man märker också att backend, dvs admin i t.ex. WordPress går oerhört mycket snabbare när sidan ligger på Manufrog eller 7star.se. Att skapa tumnaglar tar t.ex. mer än tio gånger så lång tid när sidan ligger hos Binero som hos Manufrog och 7star.se där motsvarande sker i stort sett momentant.

Förhoppningsvis löser Binero problemen men just nu känns det som att det är nödvändigt att hitta en annan och snabbare lösning. Jag vill väldigt ogärna lämna Binero men just nu känns det som det inte finns något alternativ för min fotosajt bglandin.se och tillsvidare kommer bglandin.se därför att få sin hemvist hos 7star.se