Björn på väg mot mål

Det var många glada miner hos löparna under Sylvesterloppet. Trots ett tufft arbete fanns tid för ett leende till publiken. Efter tio kilometer i bra fart på Göteborgs gator borde en viss trötthet infinna sig men många såg nästan oförskämt fräscha ut när dom sprang i mål. Flera plockade fram ytterligare krafter på målrakan och kostade till och med på sig en spurt. Efter målgången väntade såväl medalj som en välsmakande banan. I årets upplaga av Sylvesterloppet kom 1505 löpare till start och av dom fullföljde imponerande 1496. Man tävlade i flera olika klasser allt efter ålder och ambition. Björn Jonsson tävlande för Göteborg och ställde upp i klassen för gentlemän över 50 år och gjorde debut i Sylvesterloppet. För många löpare har det blivit en tradition att avsluta året med att springa Sylvesterloppet. Här finns fler bilder från Sylvesterloppet 2018.

Canon 1DX Mk II ISO 1600 med EF 70-200 f/2,8 II, 1/1250 s och f/3,2