Så här års är rönnbärsträden full med klarröda rönnbär, som sitter i stora klasar. Under våren blommar rönnen med honungsvita blomklasar och på hösten mognar rönnbären. I en del länder anses rönnbär farliga att äta men våra svenska rönnbär är helt ätliga och enligt giftinformationen ofarliga. Rönnbär är rika på C-vitamin och bären anses förbygga ledbesvär samt stärka immunförvaret. De röda bären innehåller förutom C-vitamin också järn, karotin och antioxidanter. För många fågelarter, till exempel sidensvans och trastar, utgör de mogna rönnbären den viktigaste vinterfödan. Virket från rönnen är vackert rödbrunt och kan användas till slöjd och hantverk. Rönnens virke är hållbart och passar bra till att slöjda bland annat svepskålar och svepaskar. Här finns fler naturbilder.
Canon 1DX Mk II ISO 200 med EF 70-200 f/2,8 II, 1/250 s och f/7,1